• Jaga lugu:

  Anvelt: valitsust juhib EKRE

  „On võimatu öelda, et koalitsioon on töövõimeline. Töövõimetu on. Eilne istung näitas, et sisuliselt on läbirääkimised võimatud, valitsuse liikmeid pannakse lihtsalt fakti ette,“ ütles sotsiaaldemokraadist siseminister Andres Anvelt.

  Siseminister Andres Anvelt sõnas, et täna on valitsus täiesti töövõimetu.Foto: Eiko Kink
  Anvelt lisas, et mõistab Isamaa erakonda, kes halbade reitingute taustal haaravad kõikidest õlekõrtest kinni. „Minule isiklikult tundub aga, et valitsust juhib pigem EKRE, ja seda mitte meie valitsuse laua taga,“ ütles ta. „EKRE dikteerib oma valeuudiseid ja -informatsiooni ja sunnib seda Isamaa esindajate kaudu valitsuses ellu viima. See on kahetsusväärne," ütles ta.
  Anvelt lisas, et on ränderaamistiku läbi lugenud ja tema arvates on see tsiviliseeritud riikide lähenemine olukorrale, mis maailmas toimub.
  Tema sõnul on praegu valitsuses õhkkond, kus liikmeid pannakse fakti ette, läbirääkimisi ei saa pidada ja faktid tuleb lihtsalt alla neelata. "Loodan, et peaminister suudab ohjad paremini kätte haarata," ütles ta. Tema sõnul on peaminister Jüri Ratas ise öelnud, et tema ränderaamistikku toetab. "See on olnud Eesti välispoliitika suund aastakümneid, kuid praegu me liigume tagurluse poole," ütles ta.
  Anvelti sõnul tahavad sotsiaaldemokraadid kindlasti valitsuses jätkata. "Muidugi tahaksin jätkata, aga küsimus pole selles, kas me tahame jätkata, vaid selles, kas saab jätkata, kus läbirääkimised on välistatud ja dikteeritakse asju ette. Nii need asjad ei käi," ütles ta.
  Anvelti sõnul ei ole Ratas valitsust eraldi veel kokku kutsunud, kuigi kell 17 on kokku kutsutud Keskerakonna erakorraline juhatuse koosolek. Sotsid on Anvelti sõnul juba üheskoos olukorda arutanud ja on ka valitsuskriisi küsimustes pidevalt omavahelises suhtluses.
  Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski tegi täna Jüri Ratasele ettepaneku kutsuda justiitsminister Urmas Reinsalu ametist tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.