• Jaga lugu:

  Venemaa kaalub Putini jätkamise võimalusi

  Venemaa presidendi Vladimir Putini ametiaeg saab läbi 2024. aastal.Foto: Vyacheslav Prokofyev, TASS/Scanpix

  Kui Venemaa riigiduuma spiiker tõstis üle põhiseaduse muutmise teema, läksid kohe liikvele jutud, et Kreml otsib võimalusi, kuidas riigi president Vladimir Putin saaks edasi võimul püsida, kirjutab Bloomberg.

  Poliitikaanalüütik ja varasem Kremli abi Gleb Pavlovsky leiab, et Putin õhutab seda mängu, andes mitmeti mõistetavaid vihjeid.
  Seekord alustas juttu Venemaa riigiduuma esimees Vjatšeslav Volodin, kui Putin kohtus teisipäeval parlamendi esindajatega. Kohtumise järel avalikustatud teksti järgi ütles Volodin ebamääraselt, et on aeg arutada, kas kõik põhiseaduses paika pandud piirangud on veel mõttekad. Venemaa põhiseadus kehtib 1993. aastast, seega 25 aastat. Volodini sõnul oli siis aeg teistsugune ja ükski seadus, ka mitte põhiseadus ei peaks olema dogma. Volodin ei maininud presidendi ametiaega piiravat kohta, aga nii seda üldiselt mõisteti.
  Kremli avaldatud protokolli järgi ei vastanud Putin Volodini sõnadele.
  Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles järgmisel päeval, et küsimuse kohta pole praegu veel seisukohta kujundatud.
  Üheks alternatiiviks on peetud uue ametikoha loomist. Bloombergi küsitletud poliitikateadlase Valeri Solovei arvates on parim lahendus muuta valitsuse ülesehitust selliselt, et Putin püsib otsuste tegemise keskmes.
  Analüütikud on pakkunud välja võimaluse luua kõrgem nõuandev üksus riiginõukogu, mille juht oleks siis Putin. Presidendi ametikoht jääks alles, aga sellel oleks praegusest vähem võimu, pakkus Solovei.
  Praegu 66aastane Putin on riigitüüri juures olnud 18 aastat ja talle ei nähta head alternatiivi. "Üldine arvamus on, et pole kedagi, kes suudaks asendada Putinit kui kogu süsteem garanti," märkis Solovei. "Ühelgi potentsiaalsel kandidaadil pole selliseid "pühasid sidemeid" rahvaga. Seega nähakse parima lahendusena valitsuse ümbertegemist viisil, et Putin jääb endiselt otsuste tegemise keskpunkti."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.