Priit Pokk • 10. veebruar • 1 min
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Inimesed ei oska tehisintellektile õigeid küsimusi esitada

Messikülaline proovib Lõuna-Aafrikas Kaplinnas virtuaalreaalsusprille. Kaplinnas toimus eelmise aasta septembris suur tehisintellektile (AI) pühendatud mess, kus otsiti viise, kuidas AI abil Aafrika majandust edendada. Uuringud näitavad, et AI oskuslik kasutamine võiks juba aastaks 2035 maailma majanduse kasvu kahekordistada.   Foto: EPA

Tehisintellekt suudab praegu täita ainult etteantud käske, kuid astub sel aastal kindlasti suure sammu edasi koos asjade internetiga, mis võiks isegi suured tööstused peaaegu juhtmevabaks muuta.

IT-ettevõtte Proud Engineers tehnoloogiajuht ning endine Eesti riigi IT-arhitekt Andres Kütt ütles Äripäeva raadio saates „Viimane mudel“, et tehisintellekt suudab väga hästi täita talle ette antud käsku, ning seda palju kiiremini, kui inimene suudaks, kuid iseseisvalt mõelda veel ei suuda. „AI (tehisintellekt) ei mõista midagi, vaid ainult käsku,“ lausus Kütt. "Autonoomsest programmist oleme ikka väga-väga kaugel."

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt