Äripäev • 20. veebruar 2019 kell 17:37

Cleveroni ja Lingvisti investeerinud riskikapitalifirma leidis uue idu

Litsentsimisteenust pakkuva Brainbase'i miljoni euro suurust raha kaasamist vedas riskikapitaliettevõte Tera Ventures.  Foto: Reuters/Scanpix

Tallinnas ja Los Angeleses tegutsev tehnoloogiaidufirma Brainbase kaasas miljon eurot, investeerimisringi vedas riigi riskiraha juhtiv Tera Ventures.

Lisaks Tera Venturesile investeerisid Brainbase'i ingelinvestorid, kelle seas olid Severin Hacker, Andrew Rabin ja Hamid Barkhordar.

Kaasatud raha kasutab idufirma oma esimese toote, Brainbase Assisti arendamiseks. Toode on mõeldud ettevõtetele ja organisatsioonidele, kes tahavad oma brände ja tooteid kiiremini litsentsida. Brainbase'il on koostöölepingud Shelli, Kellogg'si, Technicolori, Electroluxi, Entrepreneur Magazine'i ja paljude teistega.

Brainbase'i asutasid 2016. aastal Nate Cavanaugh, Karl Johan Vallner ja Nikolai Tolkatšjov.

Mis on Tera Ventures?

Tera Venturesi asutasid 2016. aastal Andrus Oks, Stanislav Ivanov ning James McDougall.

Nii enda kui ka riigi riskiraha juhtiv investeerimisfirma Tera Ventures lõi mullu 55 miljoni euro suuruse uue seemnefondi, mis investeerib vähemalt 30 idufirmasse. Tera Ventures Fund II keskendub riskikapitali investeeringutele uuenduslikesse varajase faasi ettevõtetesse.

Tera Ventures Fund II kapitalist enamiku panustasid mõned tuntumad Eesti, Euroopa ja maailma investorid. Kokku investeerib fond ligikaudu 30 seemnefaasi tehnoloogiaidusse Eestis, Põhjalas ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

2017. aastal sõlmis Tera Ventures lepingu riigiga, millega hakkas ettevõte riigi riskiraha valitsema, võttes üle seni Arengufondi ning Smartcapi hallatud otseinvesteeringute portfelli. Tera Venturesi portfellis on näiteks Lingvist, Monese, Jobbatical ning Cleveron.

Hetkel kuum