• Jaga lugu:

  Nädala lood: mida teha, kui võlaintress nöörib kõri kinni või inkassofirma ähvardab mainet rikkuda?

  Marie Rosin Foto: Andras Kralla

  Äripäeva lugejate tähelepanu tõmbasid sel nädalal enim lood tuhandete ettevõtjate mainet ähvardavast "innovaatilisest" inkassost, ettevõttega üle jooksnud juhtide selgitustest ning sellest, mis lõks varitseb finantsvabaduse poole pürgijaid.

  Esmaspäeval kirjutas Äripäev, kuidas Marie Rosinale kuuluv Kreedix nõuab Raplamaa ettevõtjalt Mait Soasepalt tema juba 2012. aastal likvideeritud ettevõtte Eurosolutions OÜ väidetava võla tasumist, ähvardades vastasel juhul negatiivsete artiklite ja YouTube'i videote avaldamisega. Tegu pole aga üksikjuhtumiga – sarnaseid ähvardusi teevad Rosina firmad tohutule hulgale Eesti ettevõtjatele.
  Marie Rosina äriimpeeriumisse kuulub mitu ettevõtet, mis töötavad nö "sünergiliselt" – Kreedix OÜ tegeleb võlgade sissenõudmisega, selle tütarfirma Register OÜ aga peab veebikülgi Inforegister ja Storybook, kus väidetavalt võlgades ettevõtete kohta negatiivseid artikleid ehk "nutulugusid" avaldatakse. Juristi meelest on tegu ebaeetilise käitumisega.
  Rosin ise leiab aga, et sääraste lugude avaldamine teeb Eesti ettevõtluskeskkonda hoopis paremaks. Loe tema argumente artiklist Infoajastu inkasso ähvardab tuhandete ettevõtjate maine rikkuda.
  Kolmapäeval kirjutas Äripäev saatanlikust lõksust, mis varitseb finantsvabaduse ihkajaid. Eestlased on säästjatena Euroopa Liidu keskmiste hulgas, säästes aastas keskmiselt 11–13% oma brutosissetulekust, selgus Eurostati uuringust. Selleks, et need säästud kasvaksid ja aitaksid ka varem pensionile minna, tuleb neid investeerida, kuid sama oluline on halbade finantsotsuste vältimine.
  PangakontorFoto: Erik Prozes
  Rahalise vabaduse saavutamise üks võimsamatest piduritest on kõrge intressiga võlg. Kuidas siin vigu vältida, loe artiklist Finantsvabaduse teel varitseb saatanlik lõks.
  Neljapäeval rääkisid aga Äripäeva veergudel suud puhtaks transpordifirmast Via3L Spedition üle jooksnud ja uue firmaga Nordic Spedition alustanud Lauri Latt ja Elmer Maas. Sel kuul kuulutati välja nende uue firma Tarne OÜ pankrott, millega nad Via3L Speditioni teistelt omanikelt enne minema jalutamist 147 000 eurot laenu võtsid.
  Foto: Andras Kralla
  Kellel selles uskumatus loos õigus on ja kes vassib, saab lugeda artiklist Ettevõttega üle jooksnud juhid avavad kaarte.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.