Äripäev • 29. aprill 2019 kell 13:28

Coop Pank investeerib kogu kasumi ärisse

Coop Panga nõukogu esimees Jaanus Vihand.  Foto: Raul Mee

Coop Panga aktsionärid otsustasid täna, et eelmisel majandusaastal teenitud 4,75 miljoni eurone kasum läheb panga kasvu finantseerimiseks.

Aktsionärid otsustasid teenitud 4,75 miljoni eurosest kasumist kanda 238 000 eurot reservkapitali ning lisasid ülejäänud 4,5 miljonit eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumile, teatas ettevõte pressile. Coop Panga omakapital oli 2018. aasta lõpus 49,2 miljonit eurot.

Coop Panga nõukogu esimees Jaanus Vihand sõnas, et pank kasutab jaotamata kasumit kasvu finantseerimiseks. „Viimase aasta sündmused on loonud olukorra, kus Eesti inimesed peavad panga valikul üha olulisemaks selle kodumaisust ning meie jaoks tähendab see võimalust kasvada keskmisest kiiremini ja suurendada kliendibaasi,“ sõnas Vihand.

Coop Panga laenuportfell kasvas aastaga 37 protsenti, ulatudes detsembri lõpuks 335 miljoni euroni. Hoiuste maht kasvas aastaga 22 protsenti, ulatudes 385 miljoni euroni. Pank teenis 2018. aastal 4,75 miljonit eurot kasumit, mida on erakorralisi tulusid kõrvale jättes varasema aastaga võrreldes kolm korda rohkem. Panga omakapitali tootlus oli 10 protsenti. Coop Panga igapäevapanganduse kliendiarv ulatus tänavu märtsi lõpu seisuga 48 000ni.

Coop Panga enamusomanik on Eesti ainus ühistuline jaekaubandusgrupp Coop Eesti, kellele kuulub kokku 60,4% aktsiatest. Panga suurimad aktsionärid on veel ettevõtja Andres Sonn 19,9%-ga ja AS Inbank 7,9%.

Hetkel kuum