Nordea riskijuht lahkub ametist päevapealt

Nordea panga riskihalduse eest vastutav Julie Galbo ja ettevõtte tegevjuht Casper von Koskull helistasid eelmise aasta oktoobris börsikella Helsingi börsile sisenemise puhul.   Foto: MARTTI KAINULAINEN, Lehtikuva/AFP/Scanpix

Nordea äritegevuse riskide eest vastutav taanlane Julie Galbo teatas ootamatult lahkumisest.

Panga teatel lõpetab ta tegevuse panga juhtkonnas otsekohe ja tegevus pangas saab läbi maikuu jooksul, kirjutab Helsingin Sanomat.

Galbo vastutas Nordeas ka rahapesuvastase võitluse eest.

Julie Galbo on Nordea pangas 2014. Aastast, töötades algul varahalduses. Edasi vastutas ta Soomes, Rootsis ja Taanis tegutsevate Nordea pankade ühinemise eest üheks pangaks ja sealt edasi sai kontserni riskijuhiks aastal 2017.

Varem on Galbo töötanud ka Taani finantsjärelevalves.

Pressiteade andis edasi Galbo soovi otsida uusi väljakutseid.

Nordea kontserni juht Casper von Koskull tänas Galbot töö eest, mida ta tegi, juhtides panga läbi suurest muutusest pankade ühendamisel. „Ta on ka teinud väsimatult tööd riskijuhtimise ja järelevalvesüsteemi tõhustamiseks,“ lisa Koskull.

Hetkel kuum