• Jaga lugu:

  Altkäemaksu võtmises süüdistatava Ain Kaljuranna tulevik tumenes

  Ärimehe Valdo Õunapi otsus end Tallinna Sadama kriminaalasjas Ain Kaljurannale altkäemaksu andmises süüdi tunnistada teeb Kaljuranna süütuse tõestamise oluliselt keerulisemaks, ütles Tartu Ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter.

  Tallinna Sadama eksjuhi Ain Kaljuranna, keda süüdistatakse altkäemaksu võtmises, süütuse tõestamine läks tänasest keerulisemaks, kuna altkäemaksu vahendaja tunnistas end süüdi.Foto: Liis Treimann
  Harju maakohus mõistis täna ärimehe Valdo Õunapi kokkuleppemenetluses süüdi Tallinna Sadama eksjuhile Ain Kaljurannale altkäemaksu vahendamises ja rahapesus ning karistas teda tingimisi kahe ja poole aasta pikkuse vangistusega.
  Kui altkäemaksu vahendaja tunnistab oma süüd, on kerge tekkima järeldus, et süüdi on ka altkäemaksu vastu võtja ehk antud juhul Ain Kaljurand. Tartu Ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginteri sõnul võiks sellist asja küll talupoja loogika järgi järeldada, kuid päris nii see siiski pole.
  „Iga inimese kriminaalvastutus tuleb tõestada ikka individuaalselt. See, et keegi tunnistas, et ta vahendas altkäemaksu, ei piisa selleks, et süüdi mõista ka vahendatu väidetav saaja,“ selgitas Ginter.
  Küll aga on süü tunnistaja ehk Õunap edaspidi kriminaalasjas prokuratuurile hea tunnistaja. „Kindlasti läheb prokuratuuri jaoks teiste süü tõendamine kergemaks, mida rohkem inimesi oma süüd tunnistab,“ ütles ta.
  Prokuratuur süüdistas Valdo Õunapit selles, et ta aitas oma ettevõtete kaudu liigutada Kaljurannani altkäemaksu, mis tuli ettevõtjalt Eno Saarelt. Loe juhtumist pikemalt siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.