Jaanus Vogelberg • 31. august 2019 kell 9:47

Eamets: neljarajalisi teid saaks Eestis ehitada ka laenu abil

Raul Eamets   Foto: Väinu Rozental

Neljarajalisi teid Eesti suuremate linnade vahel saaks välja ehitada ka laenuraha abil, kui taotleda selleks Euroopa Liidult erandit eelarve tasakaalu osas, ütles Tartu ülikooli majandusprofessor Raul Eamets.

Rahandusministeeriumi hinnangul selliste erandite alla teede-ehitus siiski ei lähe, kirjutas ERR. Et küsida Euroopast erandit – laenu võttes eelarvega defitsiiti minna –, peaks täidetud olema neli tingimust: esiteks on erand lubatud kuni kolmeks aastaks ja poole protsendi ulatuses SKPst, majanduskasv peab olema negatiivne, puudujääk ei lähe üle kolme protsendi ja projektidel peab olema pikajaaline positiivne mõju eelarvele.

Loe pikemalt ERR-ist.

Hetkel kuum