Uudised
Ainult tellijale

Rikkad varamaksust: tikkude ja maksudega ei tasu mängida!

"Mõnikord on väga kasulik küsimusega liialdada ja viia see absurdini. Pärast seda ärkavad inimesed tavaliselt üles ning hakkavad mõtlema ja arutama," ütles Oleg Ossinovski.   Foto: Raul Mee

Kui rikkus maksustada, lähevad rikkad Eestist lihtsalt minema ja riik kokkuvõttes kaotab maksuraha, leiavad Äripäevaga suhelnud Eesti varakad ettevõtjad. Siiski arvab enamik neist, et mingit laadi varamaksud oleksid õigustatud ja vajalikud.

Kunagine Hansapanga juht Indrek Neivelt pakkus teisipäeval riigikogu ees välja maksu väga rikastele inimestele: “Kuidas näiteks oleks, kui meil maksustada kõik vara, mis ületab 10 miljonit eurot, 1%-ga aastas? Või esialgu poole protsendiga?” pakkus Neivelt. Äripäevaga vestelnud varakad inimesed leiavad, et sellise maksu tagajärjel liiguks rikkus lihtsalt Eestist välja. Teisalt leiavad mitmedki, et mingit laadi varamaksud oleksid siin igati õigustatud.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum