Eliisa Matsalu • 7. aprill 2020 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Maaelu abipaketti lipsanud meede meenutab eksministri unistust

Endine maaeluminister Mart Järvik tahtis ametis olles panna MESi maatükke kokku ostma, et need võõramaalaste kätte ei satuks. Samasugune meede tehti koroonakriisi abipaketiga teoks.  

Maaeluministeeriumi koroonakriisi abipaketist leiab ka maakapitali meetme, mis meenutab väga mullu ametist tagandatud ministri Mart Järviku plaani hakata maaomanikelt põllumaid kokku ostma. Asjaosalised kõhklevad, kas tegu on ikka kõige pakilisema probleemiga, mida praegu lahendama peaks.

Valitsuse lisaeelarve seaduse eelnõust leiab kolm majandusmeedet, mis on mõeldud põllumajandus- ja toiduainesektori ettevõtjatele. Meetmete kogumaht on 200 miljonit eurot ja neid rakendatakse Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) kaudu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum