Logistikauudised.ee  • 22. aprill 2020 kell 9:41
Uudised
Ainult tellijale

Veokijuhtide alampalga tõus lükkub edasi

Foto: Alonewolf

Autoettevõtete Liit ja Transpordi Ametühing leppisid 21. aprillil kokku, et 1. maist plaanitud veokijuhtide miinimumpalga tõus lükatakse koroonaviiruse tõttu edasi ning viieks kuuks lubatakse maksta ettenähtust pisut väiksemat alampalka. Viimasest punktist aga ametiühing päev hiljem siiski taganes, kirjutab logistikauudised.ee.

Alates selle aasta maist oleks pidanud Eestis-siseste vedude autojuhtide alampalga miinimum tõusma 950 eurolt 1000 eurole ning 2021. aasta maist 1100 eurole. „Arvestades keerulist olukorda majanduses, leppisime ametiühinguga kokku, et see nõue ei ole täna kohane. Otsustasime, et lükkame palgatõusu aasta võrra edasi ehk kuni 1. maini 2021, mil see tõuseb 1000 euroni,“ ütles autoettevõtete liidu juhatuse liige Andrus Laul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum