Äripäev • 24. november 2020 kell 9:24
Uudised
Ainult tellijale

Prokuratuur Õhtulehe ajakirjanike suhtes kriminaalmenetlust ei alusta

Riigiprokurör Taavi Pern.  Foto: Liis Treimann

"Ajakirjanikud ei ole oma tööd tehes pannud toime kuriteona käsitletavat eraviisilist jälitustegevust," leidis prokuratuur, kui hindas Õhtulehe ajakirjanike tegevust haridus- ja teadusministeeriumi ametiauto kasutamise kohta andmete kogumisel.

Karistusseadustiku kohaselt on eraviisiline jälitustegevus ilma õigusliku aluseta mõne konkreetse inimese jälgimine ja tema kohta andmete kogumine. Antud juhul oli prokuratuuri hinnangul ajakirjanike töö eesmärk koguda andmeid ministeeriumi käsutuses oleva auto kasutamise kohta. Kuivõrd ajakirjanike eesmärk oli koguda andmeid riigile kuuluva vara kasutamise, mitte konkreetse inimese kohta, ei ole prokuratuuri hinnangul karistusseaduse mõttes tegemist eraviisilise jälitustegevusega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum