Gregor Alaküla • 8. aprill kell 12:00
Uudised
Ainult tellijale

Turismifirmad hoiavad hinge kinni: sektor võib taastuda alles järgmisel aastal

Reisibüroo Reisiekspert tegevjuht Sven Lõokene arvab, et turismi aktiivsem taastumine võib alata alles 2022. aasta suvel.  Foto: Andras Kralla

Koroonaviirusest ja piirangutest räsitud turismisektoris on alles umbes pooled töötajad ning käibed ja kasumid on märkimisväärselt vähenenud. Saabuv kevad ja suvi võiksid tuua leevendust, aga päris taastumine võib alata alles järgmisel suvel.

Kui kriisi alguses vähenesid enamiku ettevõtete käibed 50–60 protsenti, siis turismiettevõtete käibed kahanesid esimeste kuudega lausa 90–95 protsenti, ütles Reisieksperdi tegevjuht Sven Lõokene saates "Äripäeva fookuses". Käivete rekordiliste vähenemiste kõrval pidid turismiettevõtted tegelema ka tagasimaksetega klientidele, sest kõik ette müüdud piletid ja reisipaketid tuli hüvitada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum