• Jaga lugu:

  Tahtsime parimat, välja kukkus hooletult

  Marta JaaksonFoto: Andras Kralla, Äripäev

  EstLink 2 on olnud igati vajalik ja tubli projekt. Olen kindel, et Elering ongi toiminud oma parimate kavatsustega, ent paraku annab riigifirma hooletus õigustuse erafirmadele samamoodi käituda, kirjutab ajakirjanik Marta Jaakson.

  2009. aastal muutus veeseadus, mille järgi pidanuks EstLink2 taotlema ehitusluba. Aasta hiljem väljastas keskkonnaministeerium ettevõttele vee-erikasutusloa. Miks ei taotlenud Elering EstLink2-le aasta aega tagasi seadusemuudatusega nõutavat ehitusluba? Omanik peab ju ise vastutama, et ta seadusega vastuollu ei läheks ja ehitise paberid korras oleks. Veelgi tungivam on aga küsimus, kas tõesti ükski firma juriidilistest nõustajatest ei märganud veeseaduse seadusemuudatust.
  Elering ei esitanud ehitusloa taotlust mitte omal initsiatiivil, vaid pärast tehnilise järelevalve ameti nõuet see taotleda. Ka kasutusluba tulnuks neil hankida kohe pärast alalisvoolu ühenduse avamist, mitte hakata seda taotlema rohkem kui aasta pärast seda. Eleringi juhi Taavi Veskimäe sõnul on suurte projektide puhul tavapärane, et kasutusluba taotletakse hiljem. Seadus ütleb teisiti: pooleli olevat ehitist ei tohiks kasutusele võtta. Praktika aga kinnitab Veskimäe sõnu. 
  Veskimägi on rõhutanud, et on rahvusvahelise suurprojekti EstLink2 puhul tegutsenud parimate kavatsuste järgi. Küllap on see nii olnud, aga ometi tekitab juhtunu nii mõneski ehitusettevõtjas vimma. Üks ettevõtja ütles end lootvat, et riik tema ettevõtte puhul n-ö silma kinni pigistab. Vaevalt sedasorti eeskujuks olemine Eleringile rõõmu teeb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.