22. aprill 2014 kell 7:12

Vilja Kiisler: Reformierakond võitis ERRis

Ainar Ruussaare mängutoomisega võttis Margus Allikmaa relvad käest nii Eesti Rahvusringhäälingu nõukogul kui ka avalikkusel. Kas ERR ajakirjandusorganisatsioonina sellest käigust võidab, see on muidugi küsitav.

Nii et ERRi nõukogu politiseerumata liikmete ebamugavus Margus Allikmaa ametissejäämise pärast on inimlikult arusaadav. Aga teha ka midagi ei saa.

Isegi kui jätta kõrvale teema, mismoodi juhib organisatsiooni juht, kes on organisatsiooni sees usalduse kaotanud, jäi lahendamata ju põhimõtteline küsimus: mismoodi on tagatud, et ERRi ei puhu sisse poliitilised tõmbetuuled? Praeguse seisuga on vastus: see ei olegi tagatud. Tagatud on pigem see, et poliitiline surve muutub varjatumaks. Ruussaarest ei looda Allikmaa ju mitte põhimõtteliste otsuste tegijat ja poliitsurve piksevarrast, vaid organisatsiooni sisepingete leevendajat. Ehk siis: Reformierakonna seljavõit.

Et Ruussaar sellega kaasa läheb, võiks olla üllatav. Ta ei saa ju peadirektori kohta, vaid juhatuse liikme oma – kõige marssalim kepike jääb ikka Allikmaa kätte. Aga küllap on seegi magus küllalt, seda enam, et BNSi kohal hõljuvad Eesti Ekspressi andmetel ida poolt pärit pilved. Noh, ja küllap oli tõesti igav ka. Suurepärane ajastus, pole midagi öelda.

Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler

Hetkel kuum