Investorid: suurim oht on Venemaa

17. november 2014, 11:08
President Vladimir putin Austraalias G20 riikide kohtumisel
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141117/BORS/141119706/AR/0/AR-141119706.jpg

Venemaa on maailma turgudele suurim julgeolekurisk ja samal ajal ka suurim kaotaja naftahindade langusest, näitab Bloombergi värske uuring rahvusvaheliste investorite seas.

52% vastanutest leidis, et Vene-Ukraina konflikt on globaalsetele finantsturgudele suurim risk. 26% vastanutest pidas selleks ISIS-t ning Ebolat märkis vaid 5% vastanutest. Naftahindade langusest võidab vastanute arvates tõenäoliselt kõige enam USA.

Venemaa saab tugevalt lüüa nii sanktsioonidest kui ka naftaturu müügilainest. President Vladimir Putin märkis 14. novembril, et toornafta hinnalangus on maailma suurima energiaeksportija jaoks potentsiaalselt katastroofiline.

„Vene-Ukraina seis on veelgi ohtlikum, kuna meil on riik, kes püüab kasvatada oma võimu kaose tekitamise ja sõjaähvardustega,“ ütles Nordea Banki varade müügijuht Mikael Simonsen Bloombergile. „See võib mõjutada üldist mõtlemist sellest, kui arenenud me täna oleme,“ lisas ta.

Sel aastal on investorid pidanud silmitsi seisma paljude geopoliitiliste kriisidega alates sõjast Ida-Euroopas kuni Ebola levikuni Aafrikas. Alles möödunud nädalal liigutas president Vladimir Putin G20 riikide kohtumise eel sõjalaevad lähemale Austraaliale.

510 investorit, analüütikut ja kauplejat hõlmanud uuring viidi läbi 11.-12.novembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2014, 11:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing