• Jaga lugu:

  Saudi Araabia naftapealik: hinnalangus on ajutine

  Ali Al-Naimi OPECi viimasel tippkohtumisel Viinis.Foto: EPA

  Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi eitas täna tehtud avalduses kuningriigi soovi naftahinda alla suruda ja märkis, et tooraine järsk kukkumine oli „ajutine“ probleem, mis pole poliitilistel kaalutlustel ellu kutsutud.

  „Ma olen tuleviku suhtes optimistlik. Meie ja kogu maailma ees seisev situatsioon on ajutine ja see möödub,“ ütles Naimi riigi pressiagentuuri vahendusel.
  Hindade järsus kukkumises süüdistas ta aga OPECi väliste riikide toodangu kasvu, samal ajal kui jaheneva majanduskliima taustal nõudlus langes, kirjutab Financial Times. Ta toonitas, et „turg ei tohi unustada spekulantide negatiivset rolli“ volatiilsuse põhjustamisel.
  Samal ajal eitas ta kuningriigi naftapoliitika seotust laiemate poliitiliste motiividega, märkides, et OPECi liikmetel on raske oma toodangut vähendada ja turuosa ohverdada.
  Toornafta futuurid reageerisid Naimi teatele kiire tõusuga. West Texas Intermediate (WTI) toornafta hind kerkis 1,88%, 57,53 dollarile barrelist ja Brenti toornafta tõusis 2,24%, 62,55 dollarile barrelist.
  Alates juuni keskpaiga tipptasemest on toornafta hind kukkunud 45%. Saudi Araabia on OPECi mõjukaim riik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.