Raido Neemre • 31. juuli 2015 kell 17:40

Kreeka börs avaneb taas esmaspäeval

Foto: EPA

Ateena börs avatakse plaanide kohaselt taas järgmisel nädalal; börs on olnud suletud enam kui kuu aega seoses abipaketi läbirääkimistega, vahendab CNBC.

Hellenic Capital Market Commission’i juht Costas Botopoulos kinnitas täna, et börs avaneb taas esmaspäeval, 3. augustil.Üks võimalik ohukoht on see, et Kreeka majandusministeerium peab otsusega kirjalikult nõustuma. Botopoulose sõnul töötavad kõik asjaosalised aga heakskiidu nimel.Kreeka valitsus on alustanud kõnelusi rahvusvaheliste kreeditoritega lootuses jõuda kokkuleppele riigile antava kolmanda päästepaketi üle.Kreekas toimus hiljuti referendum kasinusmeetmete karmide reformide üle ning riik ei suutnud IMF-le tähtajaliselt tagastada võlamakset.Lisaks börsile, olid ka Kreeka pangad suletud kolm nädat; pangad avasid oma uksed taas 20.juulil.Kui esmaspäeval aktsiaturg taasavaneb, peaks see riiki peale nädalaid kestnud proteste, läbirääkimisi ja häda-rahastust taas tasakaalustama.Ühtlasi annab see investoritele võimaluse realiseerida kõik potentsiaalsed kaotused ning paljudele pakub huvi, kui palju kapitali on Kreeka pankadel veel järel kui kauplemine börsil taastub ja aktsiaturg stabiliseerub.

Hetkel kuum