Juhan Lang • 18. august 2015 kell 9:15

LHV: eestlased hülgasid Venemaa

LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi.  Foto: Andres Haabu

Samal ajal kui kukkuv nafta hind kisub viltu nii Vene rubla kurssi kui ka kohaliku börsi hinnagraafikut, teevad riigist vehkat ka Eesti väikeinvestorid.

„Paraku on LHV kliendid suures osas Vene turu hüljanud,“ kinnitas panga maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. „Vene turust hoiavad paraku eemale nii kauplejad kui ka investorid.“

Ta põhjendas klientide pessimismi sellega, et kui Venemaa majanduskliima on kehv, siis poliitiline kliima on veelgi hullem. „Vene turg võib tunduda küll odav, kuid majanduslanguses riiki, kus olukord kisub pigem hullemaks, ei julgeks investoritele soovitada,“ resümeeris ta.

Täna on Venemaa rublapõhine Micex börsiindeks langenud -0,58% ja dollaripõhine RTS indeks -1,50%. Samal ajal on Vene rubla jõudnud USA dollari suhtes kuue kuu madalaima tasemeni ja suurim dollarites Venemaale panustav börsilkaubeldav fond Market Vectors Russia ETF (RSX) on kukkunud viie kuu põhja.

Hetkel kuum