Rainer Saad • 22. september 2015 kell 10:15

Autofirmad tirivad Euroopa börse alla

Saksa börs  Foto: EPA

Euroopa suuremad börsid on täna langenud umbes 2 protsenti, enim on saanud kannatada autofirmade aktsiad.

Skandaali sattunud Volkswageni aktsia on langenud Frankfurdi börsil üle 6%. Hästi pole läinud ka teistel Saksa autotootjatel. Daimleri aktsia on 4% miinuses, BMW ligi 5%. Prantsuse börsil langes Peugeot SA aktsia 6,5%, Renault SA 5,6%.

Täna teatas Lõuna-Korea, et alustab Volkswageni diiselautode uurimist ning USA valitsus teatas, et laiendab enda kütusesaaste uurimist ka teistele autotootjatele.

Keskpäevaks oli Londoni börs langenud 2%, Saksa börs 2,1%, Prantsuse börs 2,7%, Itaalia börs 2,4%, Hispaania börs 2,8%. Tallinna börs oli 0,05% miinuses, Riia börs 1,3% plussis, Vilniuse börs 0,05% üleval.

Hetkel kuum