Pille Ivask • 25. september 2015 kell 6:00

Skandaalis Volkswageni uus juht võib tulla Porschest

Matthias Müller  Foto: epa

Hiljutise skandaali tõttu käib Volkswagenis „suurpuhastus“ ja käivad sahinad, et ettevõtte juhi rolli asub Porsche president Matthias Müller.

Anonüümsust palunud teadjameeste sõnul naudib Müller Volkswagenis nii siseringi kui ka tööjõudivisjoni liidrite toetust. Otsus uue juhi kohta tuleb tõenäoliselt täna, kui 20liikmeline nõukogu koguneb asja arutama. Volkswagen on keeldunud täpsemaid kommentaare andmast.

Volkswageni tööliste juht Bernd Osterloh märkis Bloombergi ajakirjanike valduses olnud kirjas, et Volkswageni uus juht peab olema tehnoloogiate tundmise poolest tipptasemel, samuti peab ta mõistma ja kaitsma tööliste huve. Pooled Volkswageni nõukogu liikmete kohad kuuluvad just tööliskonna esindajaile. 

Uus juht peab kiiresti alustama uue efektiivsusprogrammiga, mille hulka kuulub nii praeguse kriisi klaarimine kui ka tegutsemine nii, et inimestele nende töö alles jääks.

Hetkel kuum