Mait Kraun • 11. november 2015 kell 20:44

Börs: aktsiad jätkasid langust

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad jätkasid täna langust, dollar nõrgenes ja nafta hind kukkus, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks on viimase kuue päeva jooksul odavnenud viiel päeval. Erinevalt USAst olid teised maailmaturud täna tõusuteel. Dollar tegi novembri suurima kukkumise, sest arenevate turgude valuutad jätkasid taastumist. USA toornafta jõudis 43 dollarini barrelist ning kulla hind langes edasi.

USA majandusandmed on viimastel nädalatel olnud küllaltki tugevad. See tähendab, et investorid jälgivad suurema tähelepanuga välismaal toimuvat, mis võib Föderaalreservi otsuseid mõjutada. Kolmapäeval avaldatud andmetest selgus, et Hiina tööstustoodang jätkas oktoobris nõrgenemist. Jaemüük kasvas aga oodatust enam.

“Viimasel ajal on tulnud palju uudiseid, aga edaspidi tuleb neid vähe, mis võiks lühiajaliselt turgusid märkimisväärselt mõjutada,” ütles investeerimisfirma Boston Advisorsi portfellihaldur James Gaul. “Tundub, et olukord muutub vaiksemaks, sest suuri katalüsaatoreid ei ole. Täna toimus mõningane seedimine.”

S&P500 indeks kukkus 0,3 protsenti 2075 punktini. Indeks on augustis toimunud korrektsioonist alates kallinenud 12 protsenti. Dow Jones odavnes 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 17 702 punktil.

WTI toornafta hind langes 2,9 protsenti ja Brent odavnes 3,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 42,93 ja 45,83 dollarit barrelist. Kulla (Comex) hind langes 0,3 protsenti ja unts maksab 1085 dollarit.

Hetkel kuum