Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: aktsiad jätkasid langust

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  USA aktsiad jätkasid täna langust, dollar nõrgenes ja nafta hind kukkus, vahendab Bloomberg.

  Standard & Poor’s 500 indeks on viimase kuue päeva jooksul odavnenud viiel päeval. Erinevalt USAst olid teised maailmaturud täna tõusuteel. Dollar tegi novembri suurima kukkumise, sest arenevate turgude valuutad jätkasid taastumist. USA toornafta jõudis 43 dollarini barrelist ning kulla hind langes edasi.
  USA majandusandmed on viimastel nädalatel olnud küllaltki tugevad. See tähendab, et investorid jälgivad suurema tähelepanuga välismaal toimuvat, mis võib Föderaalreservi otsuseid mõjutada. Kolmapäeval avaldatud andmetest selgus, et Hiina tööstustoodang jätkas oktoobris nõrgenemist. Jaemüük kasvas aga oodatust enam.
  “Viimasel ajal on tulnud palju uudiseid, aga edaspidi tuleb neid vähe, mis võiks lühiajaliselt turgusid märkimisväärselt mõjutada,” ütles investeerimisfirma Boston Advisorsi portfellihaldur James Gaul. “Tundub, et olukord muutub vaiksemaks, sest suuri katalüsaatoreid ei ole. Täna toimus mõningane seedimine.”
  S&P500 indeks kukkus 0,3 protsenti 2075 punktini. Indeks on augustis toimunud korrektsioonist alates kallinenud 12 protsenti. Dow Jones odavnes 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 17 702 punktil.
  WTI toornafta hind langes 2,9 protsenti ja Brent odavnes 3,4 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 42,93 ja 45,83 dollarit barrelist. Kulla (Comex) hind langes 0,3 protsenti ja unts maksab 1085 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Elektri esmaspäevane hind teeb rekordi
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.
Elektri esmaspäeva keskmine börsihind Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas kerkis võrreldes pühapäevaga kaks ja pool korda, 500,61 euroni megavatt-tunni eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.