• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Halduskohus Kaubamaja nõuet ei rahuldanud

  Tallinna Kaubamaja tütarettevõtted kavatsevad edasi kaevata kohtuotsuse, millega nad reklaamimaksu tagasi ei saa.Foto: Raul Mee, Äripäev

  Tallinna halduskohus jättis eile rahuldamata Tallinna Kaubamaja Grupi tütarettevõtete kaebuse Tallinna linnavalitsuse maksuotsuste peale, mis puudutasid reklaamimaksu.

  Tallinna Kaubamaja teatas mullu augustis börsile, et kontserni tütarettevõtted nõuavad kohtu kaudu tagasi reklaamimaksu kokku 550 000 eurot. Tallinna Kaubamaja tütarettevõtted Selver, Kaubamaja, Viking Motors, Kia Auto, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara, Tartu Kaubamaja Kinnisvara ja TKM Beauty Eesti taotlesid tagasi ajavahemikus juuni 2011 kuni juuli 2014 makstud reklaamimaksu.
  Tartu halduskohus jättis tänavu veebruaris rahuldamata Kaubamaja tütarettevõtete kaebuse Tartu linnavalitsuse otsuse peale.
  Eile jättis ka Tallinna halduskohus rahuldamata Tallinna Kaubamaja Grupi tütarettevõtete kaebuse Tallinna linnavalitsuse maksuotsuste peale, millega keelduti perioodil 1. juuni 2011 kuni 1. juuli 2014 tasutud reklaamimaksu tagastamisest.
  Tallinna halduskohus leidis, et kuigi riigikohtu praktika näeb ette, et kõik avalik-õiguslike rahaliste kohustuste olulised elemendid peavad olema sätestatud seaduses, ei saa seda seisukohta siiski kohalikele maksudele laiendada. Reklaamimaksualase õigussuhte elemendid ei pea kohtu hinnangul olema seaduses kindlaks määratud, kuna põhiseadus näeb kohalikule omavalitsusele ette õiguse seaduse alusel kehtestada ja koguda makse.
  Tallinna Kaubamaja Grupi tütarettevõtted kavatsevad kohtuotsuse edasi kaevata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.