Rainer Saad • 4. märts 2016 kell 10:02

Adidas tahab Hiinas avada 3000 poodi

Adidas  Foto: epa

Saksa sporditoodete valmistaja Adidas AG teatas, et plaanib aastaks 2020 avada Hiinas 3000 uut poodi.

Praegu on Adidasel Hiinas 9000 poodi ning uute poodide avamisega näitab ettevõte, et Hiina majanduse nõrgenemine pole sporditoodete tarbimist veel vähendanud. Adidase esindaja Colin Currie ütles The Wall Street Journalile, et sihikule on võetud Hiina väiksemad linnad, mis kasvavad prognooside järgi järjest suuremaks ja seda isegi majanduslikult keerukatel aegadel.

„Me oleme ettevaatlikult optimistlikud,“ ütles Curre. Ta lisas, et Hiina turul hoitakse tähelepanelikult silma peal, kuna sellest on saanud ettevõtte kõige kiiremini kasvav turg. Adidase müük on Hiinas kasvanud, kuigi näiteks paljud kiirtoidurestoranid nagu Yum Brands, Pizza Hut ja KFC on pidanud tundma müügi langust.

Eile teatas Adidas, et Hiinas kasvas 2015. aastal müük 18 protsenti. Neljandas kvartalis suurenes müük 16 protsenti.

Adidase aktsia on Saksa börsil tõusnud aastaga peaaegu 37 protsenti.

Hetkel kuum