Juhan Lang • 8 märts 2016

Saage tuttavaks: maailma parimad börsid

Brasiilia lipp  Foto: EPA

Brasiilia majandus on kohutavas seisus, kuid sealne börs on tänavu maailma parimate seas, vahendab CNN Money.

Toorainete hindade taastumine ja edusammud võitluses korruptsiooniga on kergitanud Brasiilia börsi aasta algusest eurodes arvestatuna rohkem kui 17% võrra. Selle tulemusega teeb Sao Paulo börs tuule alla kõigile teistele maailma suurematele börsiindeksitele.

Palju ei jää alla ka naaberriikide Argentiina, Peruu ja Colombia börsid, mis on kõik samuti tõusnud üle 10% ja kuuluvad tänavu konkurentsitult maailma parimate aktsiaturgude sekka. Brasiilia on hea näide majanduse ja aktsiaturu vahelisest ebakõlast, sest börsiralli toimub samal ajal, kui riigis möllab viimase veerandsajandi suurim majanduskriis ning paranemise märke pole just üleliia palju.

Sarnane pilt avaneb ka nii mõnegi teise hädas majanduse puhul. Nõnda leiab ka Vene börsi vaatamata majanduskriisile maailma parimate seast. Vene dollaripõhine börsiindeks RTS on aasta algusest eurodes mõõdetuna kerkinud ligi 10% ning aasta põhjadest kordades rohkemgi.

Selle kohta, kuidas Brasiiliasse investeerida ning mida arvavad Lõuna-Ameerika suurima majanduse väljavaadete kohta seal tegutsevad eestlased, saab pikemalt lugeda siit ning Äripäeva loodud investor Toomase mõtteid Brasiiliasse investeerimisest näeb siin.

Hetkel kuum