Rainer Saad • 14. aprill 2016 kell 12:49

Putin näitas näpuga Goldman Sachsi peale

Goldman Sachs  Foto: epa

Venemaa president Vladimir Putin ütles täna, et Panama leke on provokatsioon ning selle taga olev Saksa ajaleht on seotud Goldman Sachsiga.

Iga-aastases otsesaates, kus Putin vastab nelja tunni jooksul kaasmaalaste küsimustele, puudutati ülekandes ka Panama lekkega seotud küsimusi. Putin ütles, et lekke suur osaline Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung kuulub meediakontserni, mille omanikeringis on USA investeerimispank Goldman Sachs, vahendas Bloomberg.

„Ameerika Ühendriikide ametnikud olid lekete taga ning meediateated olid loodud nii, et heita varju üksikisikutele,“ ütles Putin, viidates lähenevatele Venemaa valimistele.

Kuigi Panama dokumentides Putinit ei mainita, on seal temaga seoseid mitme miljardi dollari suuruses rahapesus. Rahvusvahelise uuriva ajakirjanduse liidu (ICIJ) andmetel on Putini lähedased sõbrad pesnud Panama kaudu puhtaks 2 miljardit dollarit.

Süddeutsche Zeitung ja Goldman Sachs pole Putini väljaütlemist veel kommenteerinud.

Hetkel kuum