Mait Kraun • 27. aprill 2016 kell 16:58

Apple'i aktsia kukub kolinal

Apple  Foto: EPA

Apple’i aktsia on täna langenud juba ligi 7 protsenti, sest eile pärast börsipäeva lõppu teatatud kvartalitulemused valmistasid investoritele pettumuse, vahendab CNBC.

Ettevõtte turuväärtusest on tänase päevaga kadunud üle 40 miljardi dollari. Sellegipoolest on Apple jätkuvalt maailma suurim börsifirma.

Kümned investeerimisfirmad vähendasid Apple’i aktsia hinnasihti. Üks nendest oli Drexel Hamilton, mis vähendas hinnasihti 200 dollarilt 185 dollarini.

„iPhone 6 seeria on jõudmas kaheaastase tsükli lõppu ja makromajanduse pilt esitab väljakutseid. Seega on Apple’i kvartalitulemuste volatiilsus loogiline,“ kirjutas Drexeli analüütik Brian White kirjas klientidele. Ta vähendas ka Apple’i järgmise kvartali käibe- ja kasumiprognoosi vastavalt 1,37 dollarini aktsia kohta (varasemalt 1,60 dollarit) ning 42,05 miljardini (varasemalt 44,55 miljardit).

Tehnoloogiagigant teatas oma kvartalitulemused Eesti aja järgi eile südaööl. Selgus, et aasta esimeses kvartalis ulatus kasum 1,90 dollarini aktsia kohta. Käive langes esimest korda alates 2003. aastast ning oli 50,56 miljardit dollarit. Analüütikud ootasid numbriteks vastavalt 2 dollarit ja 51,97 miljardit.

Hetkel kuum