Soros on aktsiakauplemises tagasi

09. juuni 2016, 10:13
George Soros
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160609/BORS/160609749/AR/0/AR-160609749.jpg

Miljardärist investor George Soros on pärast pikka pausi aktsiakauplemises tagasi ning tal on aktsiate osas negatiivne nägemus.

Soros Fund Management, mis haldab 30 miljardit dollarit Sorose perekonna raha, müüs eelmises kvartalis aktsiaid, ostis kulda ning kullakaevandajate aktsiaid. Otsus sündis seetõttu, et fond näeb nõrkust maailmamajanduses, kirjutas The Wall Street Journal.

E-kirja teel ütles 85aastane Soros meediaväljaandele, et on mures Hiina kapitali väljavoolu ja reformide pärast. Lisaks valmistab talle muret Euroopa põgenikekriis, Kreeka ebakindel olukord ning Suurbritannia rahvahääletus Euroopa Liitu jäämise osas.

Jaanuaris ütles Soros, et raske maandumine Aasia majandustele on peaaegu vältimatu. Selline langus tooks tema sõnul kaasa veel suurema deflatsioonisurve ning mõjuks negatiivselt aktsiatele ja USA võlakirja hindadele.

Negatiivse väljavaate tõttu vähendas Sorose fond eelmises kvartalis USA aktsiate osakaalu kolmandiku võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2016, 10:13

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing