Mait Kraun • 10. juuni 2016 kell 18:08

Juulis toimub selle aasta suurim tehnoloogiasektori IPO

Line  Foto: EPA

Tehnoloogiasektoris on sellel aastal olnud korralik IPOde põud. Jaapani ettevõttel on plaanis seda aga muuta, kirjutab CNN Money.

Populaarse sõnumite saatmise rakenduse haldaja Line plaanib järgmisel kuul börsile tulla nii Tokyos kui ka New Yorgis. Kokku tahab ettevõte müüa 113 miljardi jeeni (1,1 miljardi dollari) väärtuses aktsiaid. Ettevõtte turuväärtus võib IPO ajal ulatuda seega 588 miljardi jeenini (5,5 miljardi dollarini).

Tegemist oleks maailmas selle aasta suurim tehnoloogiasektori aktsiaemissiooniga, selgub Dealogic’i andmetest.

Line teatas, et soovib investoritelt raha koguda eelkõige selleks, et tugevdada oma turupositsiooni Aasias. Lisaks sellele tahab ettevõte globaalselt laieneda. Tõsi, globaalsel turul on ees rasked konkurendid – Facebook, WhatsApp ja WeChat.

Line’i teatel on neil märtsi lõpu seisuga igakuiseid kasutajaid kokku 218 miljonit. Suurem osa kasutajatest on Jaapanis, Taiwanis, Tais ja Indoneesias. Ettevõte sõnul suurendavad nad oma kliendibaasi ka Lähis-Idas.

Tegemist ei ole aga esimese korraga, mil Line plaanib börsile tulla. Ettevõte pidi börsile tulema juba 2014. aastal, kuid loobus toona oma plaanidest.

Nüüd on asi kindel ning ettevõte on saanud ka Tokyo börsi heakskiidu. Nüüd on vaja rohelist tuld veel New Yorgi börsilt.

Dealogic’u andmetel on sellel aasal toimunud 76 tehnoloogiafirma IPOt ja kokku on investoritelt saadud 3 miljardit dollarit. 2015. aasta sama perioodi jooksul tuli börsile aga 114 ettevõtet, mis kogusid investoritelt kokku 11 miljardit dollarit.

Hetkel kuum