Allianz: Brexit võimaldab odavalt Briti aktsiaid osta

15. juuni 2016, 00:01
Allianzi fondijuht Harald Sporleder kasutab Brexiti ohtu ostukohana.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160615/BORS/160619847/AR/0/AR-160619847.jpg

Brexiti referendumi tõttu tekkinud volatiilsus annab võimaluse Suurbritannia aktsiaid osta, arvab kindlustus- ja varahaldusfirma Allianzi fondijuht Harald Sporleder, vahendab Bloomberg.

Sporleder panustab sellele, et hea tootlusega Briti aktsiad jätkavad olenemata referendumi tulemustest tõusu. „Isegi kui Suurbritannia otsustab EList lahkuda (see suurendab aktsiaturgude volatiilsust), siis ettevõtte põhinäitajad jäävad samaks,“ ütles ta. Briti FTSE 100 indeks on sellel kuul langenud 3,4 protsenti, aga üleeuroopaline Stoxx 600 indeks on kukkunud kaks korda enam.

„Me ostame enne referendumit Briti aktsiaid juurde, keskendume eelkõige suurema turuväärtusega aktsiatele,“ ütles Sporleder, kelle juhtimise all on viie fondi kaudu kokku 2 miljardit dollarit. „Oletame, et britid tahavad lahkuda. See oleks Suurbritannia ja Euroopa turgude jaoks paari päeva jooksul katastroof. Me kasutame volatiilsuse kasvu selleks, et osta aktsiaid,“ lisas ta. Sporlederi sõnul langeb hinnatase tõenäoliselt väga atraktiivsele tasemele.

Referendumini on jäänud 9 päeva ning küsitlused näitavad, et mõlemad tulemused on võimalikud. Suurbritannia ELi jäämise tõenäosus on jätkuvalt rohkem kui 69 protsenti, selgub Oddscheckeri ja Number Cruncheri andmetest. Seda vaatmata asjaolule, et viimaste küsitluste järgi on Brexiti pooldajad ülekaalus.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. June 2016, 00:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing