Börs: Föderaalreserv hirmutas turge

16. juuni 2016, 01:30
New Yorgi börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160616/BORS/160619798/AR/0/AR-160619798.jpg

USA aktsiaturud hakkasid päeva lõpus langema, sest Föderaalreserv otsustas globaalsete riskide ja vastakate majandusandmete tõttu intressid samale tasemele jätta, vahendab Bloomberg.

Aktsiad muutusid Fedi juhi Janet Yelleni pressikonverentsi ajal volatiilsemaks ning kauplemispäeva lõpuminutitel toimus järsem langus. Turge vedas õhtul alla nafta hindade langus ning võlakirjade tootluste alanemine, mis survestas finantssektori aktsaid.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,2 protsenti 2071 punktini – indeks on langenud juba viis päeva järjest, mis on pikim jada alates veebruarist. Dow Jonesi indeks kukkus samuti 0,2 protsenti ja lõpetas päeva 17 640 punktil.

„Kuna Föderaalreserv vihjas, et intressimäärade tõstmine toimub edaspidi aeglasemalt, siis investorid võtsid seda sõnumina, et majandusega pole kõik korras,“ ütles investeerimisfirma McQueen, Ball & Associatesi investeeringute juht Bill Schultz. „Kui miski peale madalate intresside ei aita aktsiaturge üles viia, siis võib aur otsa saada. Ka Brexit tekitab ebakindlust, seega võiks aktsiad praegu pigem allapoole liikuda.“

WTI toornafta hind langes 1,3 protsenti ja Brent kaotas 1,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 47,4 ja 48,97 dollarit. Kulla hind hakkas pärast Föderaalreservi avaldust tõusma ja unts maksis päeva lõpuks 1293 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. June 2016, 01:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing