Pille Ivask • 26. august 2016 kell 13:15

Zuckerberg avaldas ühe parematest ärinõuannetest

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.  Foto: EPA

Facebooki juht Mark Zuckerberg avaldas, et üks paremaid nõuandeid, mis talle eales antud, on julgus võtta riske ja mitte karta.

Just sellise nõuande andis Zuckerbergile PayPali kaasasutaja Peter Thiel, kui investeeris aastaid tagasi Facebooki 500 000 dollarit.

Hiljutises intervjuus küsis väljaande Y Combination ajakirjanik, mis on parim nõuanne, mis Thiel talle eales andnud. Zuckerberg vastas: “Maailmas, mis muutub nõnda kiiresti, on suurim risk see, et sa ei julge riske võtta.” Ta lisas, et nõustub Thieli öelduga täielikult.

Zuckerberg selgitas, et kui ettevõtja tahab oma firmas läbi viia muudatusi või seisab silmitsi tähtsa otsusega, on risk asjasse alati kaasatud. “Inimesed kipuvad mõtlema negatiivsetele riskidele ehk sellele, missugust kahju nad saada võivad. Vahet pole, mis otsuse sa teed, igal asjal on hea ja halb külg. Kui sa oled aga stagneerunud ning muudatusi ei tee, arvan ma, et sa oledki ebaõnnestunud ega jõua teistele järele,” mõtiskles ta.

Zuckerberg jätkas, et siiski ei tasu teha drastilisi muudatusi, kui asjad näivad hästi minevat. Sel juhul pole suured muudatused vajalikud. “Ettevõtte juhina pead sa viima end nii kaugele, kus sa pead hulle asju tegema. Ma arvan, et kui asjad kulgevad soodsalt, õpid ja kasvad sa järk-järgult,” lausus ta ning lisas, et väga oluline on teha koostööd koos kogukonnaga, sest muudatuste puhul on tegu ühise õppimisega.

Hetkel kuum