• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uute naftamaardlate avastamine on vähenenud

  Foto: EPA

  Uute naftamaardlate avastamine on viimastel kümnenditel märkimisväärselt vähenenud: möödunud aastal avastati võrreldes 1960. aastatega vaid kümnendik toona leitud uutest kaevanduskohtadest.

  Ekspertide hinnangul on tegu murettekitava tendentsiga ning võib tulevikus kaasa tuua olukorra, kus nõudlust ei suudeta piisavalt täita, vahendab Bloomberg.
  Madal nafta hind on toonud olukorra, kus tootjad kärbivad uute maardlate avastamisele planeeritud summasid. Möödunud aastal avastati maardlaid, kus on kokku 2,7 miljonit barrelit naftat. Tegu on madalaima tasemega alates 1947. aastast. Selle aasta seisuga on leitud vaid 736 miljoni barreli väärtuses naftamaardlaid.
  Tegu võib olla üsna murettekitava olukorraga, kuna USA Energiainformatsiooni Administratsiooni andmeil kasvab globaalne päevane naftanõudlus praeguselt 94 miljonilt barrelilt aastaks 2026 juba 105 miljonile barrelile.
  Norra konsultatsioonifirma Rystad Energy projektijuhi Nils-Henrik Bjurstrømi sõnul mõjutab maardlate avastamise vähenemine tulevikus kindlasti naftapakkumist. Tema sõnul on energiafirmad praegu selgelt vähendanud investeeringuid uute maardlate avastamisse ning see tõenäoliselt annab tunda juba 2025. aastaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.