Indrek Mäe • 7. oktoober 2016 kell 10:29

Nafta hind püsib kõrgustes

Naftapuurtorn  Foto: EPA

Nafta hind saavutas hiljuti viimase aja kõrgeima taseme ning seda on õnnestunud säilitada ka täna.

Nafta futuurid püsivad kõrgemal 50 dollari tasemest barreli eest. Näiteks USA Lääne-Texase keskpikk futuur CLc tõusis täna 3 sendi võrra ja sellekohaselt maksab naftabarrel nüüd 50,47 dollarit. Ka Brenti futuurid murdsid selle nädala algul üle 50 dollari piiri ning täna on nende kohaselt nafta hinnaks 52,55 dollarit barreli kohta.

„Kasvu lõppu pole näha,“ oli ka Forexi turuanalüütik Fawad Razaqzada optimistlik. „Trend võib jätkuda, sest arengud nafta hinda mõjutavate tegurite osas on positiivsed ja näitavad paranemise märke, näiteks OPEC kärbib toodangut,“ lisas ta.

Samuti on eksperdi hinnangul vähenenud naftatootmine USA-s.

Lisaks toimub järgmisel nädalal energiakonverents, kus OPECi liikmetest naftatootjad kohtuvad OPECi väliste naftatootjatega.

Hetkel kuum