• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateeg Jim Paulsen: USA börsil on head ajad ees

  New Yorki börsihooneFoto: EPA

  Wells Capital Managementi investeerimisstrateeg Jim Paulsen usub, et aktsiaturgud lähevad uuele aastale vastu tõusuteel. Paulsen märkis, et aktsiatele peaksid edu tooma mitmed faktorid, sh sellel nädalal alanud kolmanda kvartali kasumiraportite hooaeg.

  “Ma usun, et kasumiraportid toovad kokkuvõttes häid uudiseid,” sõnas ta.
  Eile tabas Wall Streeti suur mahamüümine eesotsas tervishoiusektori aktsiatega. Langus toimus seoses muredega, et demokraadist kandidaadi Hillary Clintoni võit tooks kaasa rangemad regulatsioonid tervishoiu vallas.
  S&P 500 kukkus 1,2% 2136 punktile, kukkudes alla oma 100 päeva liikuvat keskmist. Hoolimata eilsest langusest on Paulsen oma sõnul turu suhtes üha positiivsemalt meelestatud.
  Paulsen märkis, et ta loodab, et Föderaalreserv lõpetab ootamise mängu ning tõstab intressimäärasid enne käesoleva aasta lõppu. “Ma usun, et me harjume selle mõttega üha enam.”
  Keskpank kohtub järgmine kord novembris, kuid turud prognoosivad, et tõenäoliselt tõstetakse intressimäärasid detsembris. Poliitkud tõstsid intressimäärasid viimane kord 2015. aasta detsembris; tegemist oli esimese tõusuga enam kui üheksa aasta jooksul.
  USA presidendivalimisteni on jäänud veel vähem kui kuu aega ning ängistus ja volatiilsus turgudel on üha kasvamas, usub S&P Capital IQ investeerimisstrateeg Erin Gibbs. Ta lisas, et ajalooliselt on oktoober olnud turgude jaoks üsna halb kuu.
  “Isegi, kui turge tabab sellel kuul volatiilsus, siis ma usun, et aasta lõpp saab USA turu jaoks olema üsna tugev,” usub Gibbs.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.