Kadi Neemre • 12. oktoober 2016 kell 17:30

Strateeg Jim Paulsen: USA börsil on head ajad ees

New Yorki börsihoone  Foto: EPA

Wells Capital Managementi investeerimisstrateeg Jim Paulsen usub, et aktsiaturgud lähevad uuele aastale vastu tõusuteel. Paulsen märkis, et aktsiatele peaksid edu tooma mitmed faktorid, sh sellel nädalal alanud kolmanda kvartali kasumiraportite hooaeg.

“Ma usun, et kasumiraportid toovad kokkuvõttes häid uudiseid,” sõnas ta.

Eile tabas Wall Streeti suur mahamüümine eesotsas tervishoiusektori aktsiatega. Langus toimus seoses muredega, et demokraadist kandidaadi Hillary Clintoni võit tooks kaasa rangemad regulatsioonid tervishoiu vallas.

S&P 500 kukkus 1,2% 2136 punktile, kukkudes alla oma 100 päeva liikuvat keskmist. Hoolimata eilsest langusest on Paulsen oma sõnul turu suhtes üha positiivsemalt meelestatud.

Paulsen märkis, et ta loodab, et Föderaalreserv lõpetab ootamise mängu ning tõstab intressimäärasid enne käesoleva aasta lõppu. “Ma usun, et me harjume selle mõttega üha enam.”

Keskpank kohtub järgmine kord novembris, kuid turud prognoosivad, et tõenäoliselt tõstetakse intressimäärasid detsembris. Poliitkud tõstsid intressimäärasid viimane kord 2015. aasta detsembris; tegemist oli esimese tõusuga enam kui üheksa aasta jooksul.

USA presidendivalimisteni on jäänud veel vähem kui kuu aega ning ängistus ja volatiilsus turgudel on üha kasvamas, usub S&P Capital IQ investeerimisstrateeg Erin Gibbs. Ta lisas, et ajalooliselt on oktoober olnud turgude jaoks üsna halb kuu.

“Isegi, kui turge tabab sellel kuul volatiilsus, siis ma usun, et aasta lõpp saab USA turu jaoks olema üsna tugev,” usub Gibbs.

 

Hetkel kuum