• Jaga lugu:

  Citigroupi ökonomist: turud on hüpanud üle oma varju

  USA turud on alates presidendivalimistest teinud meeletu ralliFoto: EPA

  Aktsiad on alates Donald Trumpi presidendiks valimist teinud peadpööritava tõusu, kuid mõned turujälgijad usuvad, et ralli on läinud liiga kaugele ning toimunud liiga kiiresti.

  Citigroupi ökonomist William Lee märkis, et turud on üle oma vaju hüpanud lootuses, et Trumpi juhtimisel all muutuvad finantsteenuste regulatsioonid lõdvemaks ning valitsus kulutab senisest oluliselt suuremaid summasid taristu arendamisele, vahendab CNBC. 
  “Kõik tantsivad sõna “taristu” ümber nii, nagu see oleks haldjatolm. Justnagu muudaks infrastruktuur maailma kuidagi paremaks. Jah, muidugi võib see võimalik olla, kuid mitte mitte selliste kulutuste puhul nagu Trump plaanib teha," sõnas Lee.
  Lee sõnul viitab Trump erafirmade rahastamisele, mis finantseerivad taristu investeeringuid, mida peamiselt seostatakse suurte tasuliste maanteede ja sildadega ehk kõigest 1% kõigist USA teedest. “Selline taristu finantserimine ei avalda mitte mingit märkimiväärset mõju,” märkis ta.
  Kulutused taristule ei ole aga ainus, mis Lee arvates muudab investorid liiga optimistlikuks uue aasta eel. Ka USA dollar on tõusuteel, olles valimistejärgselt tõusnud kõrgeimale tasemele viiase 13 aasta jooksul. Lisaks tõusid intressimäärad. Lee sõnul on ta selle valguses alandanud oma varasemaid 2017. aasta SKP kasvuprognoose 2%-lt 1,75%-le.
  “Rahanduspoliitika on praegu ootel, kuna kõik püüavad mõista, milline hakkab välja nägema eelarve kontuur. Meie parim lootus on see, et tuleb mingi positiivne fiskaalne impulss, mis stimuleerib majandust. Võttes arvesse aga praegu Kongressis toimuvat, siis ma ei usu, et need positiivsed muutused juhtuvad enne 2018. aastat,” märkis Lee.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.