Mait Kraun • 12 jaanuar 2017

Briti aktsiaturul tehti ajalugu

Londoni börs.  Foto: EPA

Suurbritannia FTSE 100 indeks jõudis kolmapäeval järjekordse rekordini. Aktsiaturg tegi ka ühe teise ajaloolise rekordi – tähtsaim indeks on kallinenud juba 12 päeva järjest, kirjutab The Street.

Eile kallines indeks 0,2 protsenti ja päev lõpetati 7290 punktil. Tõusu juhtisid materjalitootjad ning tarbija- ja tööstusaktsiad. FTSE 100 on tõusnud juba 12 päeva järjest – viimati juhtus nii 1980ndate alguses.

Alates sellest, mil Suurbritannia otsustas Euroopa Liidust lahkuda (23. juunil), on indeks kallinenud kohalikus valuutas (naelades) 14 protsenti. USA Dow Jonesi indeks on samal perioodil tõusnud 10,56 protsenti.

Tõsi, nael on pärast Brexiti referendumit teinud suure languse. Briti suurimate kaubanduspartnerite valuutade vastu on nael odavnenud keskmiselt 13 protsenti, USA dollarisse aga lausa 19,3 protsenti. See tähendab, et välismaiste investorite jaoks on FTSE 100 indeksi tootlus olnud siiski valdavalt negatiivne (olenevalt sellest, milline valuuta investori kodumaal käibel on).

Hetkel kuum