Indrek Mäe • 13 jaanuar 2017

USA ja Euroopa aktsiaturud rohelises

New Yorgi börs  Foto: EPA

Täna õhtul avaldab mitu USA panka oma viimase kvartali tulemused ning positiivsed ootused on aktsiaturud tõusuteele viinud.

Näiteks Saksamaa börsiindeks DAX tõisis täna 0,5 protsenti, samas kui Brittide FTSE 100 on 0,4 ja Prantsuse CAC 40 0,58 protsenti kõrgemal. Euroopa suuremaid ja keskmise suurusega ettevõtteid järgiv börsiindeks Europe Stoxx 600 kerkis aga 0,49 protsendi võrra.

Peamine tõusu põhjus on positiivsed ootused JP Morgan Chase’i, Bank of America ja Wells Fargo tulemustele, mis peaksid saabuma tänase õhtu jooksul. „Peamine fookus on pangandussektoril,“ ütles Briti Think Marketsi turuanalüütik Naeem Aslam Reutersile. „Intressimäärade tõstmine ning tõenäoline regulatsioonide leevendamine mõjub kindlasti nendele pankadele lähiajal hästi,“ oli ta veendunud.

Sel nädalal on nõrgenenud aga USA võlakirjad ning dollar, seda peaaegu protsendipunkti võrra. Tegemist on alates eelmisest suvest suurima langusega. Näiteks euro on dollari suhtes tõusnud 0,2 protsenti.

Hetkel kuum