Olavi Teppan • 18. jaanuar 2017 kell 20:08

Yellen: majandus on jõudmas täistuuridele

Fedi juht Janet Yellen  Foto: EPA

USA Föderaalreservi juht Janet Yellen ütles täna peetud ettekandes, et USA majandus on lähedal keskpanga eesmärkide saavutamisele ning lähiajal võib oodata intresside tõstmist, vahendab Bloomberg.

„Võib öelda, et majanduses on täistööhõive ja inflatsioon liigub etteantud sihi suunas“, rääkis Yellen täna San Franciscos. „Rahapoliitilist tuge oleks seega mõistlik järk-järgult vähendada, kuid intressimäära tõstmine sõltub siiski sellest, kuidas majandus lähikuudel tegelikult edasi areneb,“ lisas ta.

Keskpankurid tõstsid detsembris laenude baasintressimäära 0,5 kuni 0,75 protsendi vahemikku. „See käik väljendas meie veendumust, et majanduse olukord jätkuvalt paraneb,“ märkis Yellen, kelle sõnul võidakse baasintressi tõsta mõned korrad aastas kuni 2019. aasta lõpuni.

Hetkel kuum