Olavi Teppan • 30. jaanuar 2017 kell 18:35

Wall Streeti "hirmuindeks" tegi hüppe

Foto: EPA

CBOE volatiilsusindeks (VIX), mis mõõdab Wall Streeti ootusi börsiindeksi S&P 500 kõikumiste osas, kerkis täna viimase nelja kuu kiireimas tempos, vahendab MarketWatch.

VIX on tõusnud täna umbes 18 protsenti ehk 12,52 punktini, mis on kõige järsem päevane tõus alates 9. septembrist.

Näitaja on endiselt madal, kuna börsidel valitsevat hirmu väljendab tüüpiliselt VIX-indeksi näit üle 20 punkti, 12 indikeerib aga suhteliselt rahulikku olukorda. Ent pärast president Trumpi valimisvõitu on indeks liikunud rekordilähedaselt madalal, mis näitas investorite kõrgeid ootusi uuele ettevõtlust soosivale valitsusele ja huvi riskantsemate varaklasside, sh aktsiate vastu.

Trumpi ametisseastumise järel on aga asutud ellu viima eeskätt valimisprogrammi protektsionistlikku poolt nagu müüri ehitamine Mehhiko piirile ning kaubanduslepete ja immigratsioonipoliitika ülevaatamine, mis on ajendanud investoreid võimalikke riske ja hüvesid ümber hindama.

USA tähtsamad börsiindeksid on olnud tänase kauplemispäeva jooksul umbes üheprotsendilises miinuses.

Hetkel kuum