• Jaga lugu:

  Mehhikos on suhkrumaks vähendanud karastusjookide tarbimist

  KarastusjoogidFoto: EPA

  Eestis arutatakse veel niinimetatud suhkrumaksu kehtestamise üle, kuid Mehhiko tegi otsuse juba 2014. aastal ära. Nüüd kirjutab New York Times, et maksu tõttu on karastusjookide tarbimine juba teist aastat järjest kahanenud.

  Mehhiko kehtestas maksu suhkruga magustatud jookidele: mahladele, teejookidele ja karastusjookidele. Kolmapäeval avaldati Mehhiko linnades tehtud uuring, mille järgi langes karastusjookide tarbimine 2014. aastal möödunud aastaga võrreldes 5,5% ning 2015. aastal (taas 2013. aastaga võrreldes) 9,7%. Kõige rohkem vähenes tarbimine vaesemate mehhiklaste seas.
  See tuleb halva uudisena karastusjookide tootjatele, sest New York Timesi andmetel polnud siiamaani selge, kas niinimetatud suhkrumaksust on tarbimise mõjutamisel kasu või mitte.
  Rahvusvaheline Jookide Liitude nõukogu pole hinnanguga nõus
  Rahvusvaheline Jookide Liidu nõukogu (ICBA) kritiseeris uuringu tulemusi, viidates kogu Mehhikos andmetele, mille järgi on suhkrujookide müük 2016. aastal hoopis kasvanud.
  "Eelnevad uuringuid näitavad, et 2014. aastal kaasnes maksuga vähem kui kuue kalori alanemine päevases toitumises, mis ületas samas 3000 kalor piiri, kuid see tõi kaasa tegeliku majandusliku mõju perekondadele, kes seda endale vähem lubada saavad," seisab pöördumises.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.