Liina Laks • 1 märts 2017

Toshiba plaanib kiibiäri 13 miljardiga maha müüa

Toshiba probleemid süvenevad  Foto: epa

Toshibale lähedalseisvad isikud ütlesid Bloombergile, et Jaapani tehnoloogiagigant plaanib oma kiipkaardiärist kas enamusosalusena või tervikuna loobuda ning kutsub üles pakkumisi tegema.

Juba möödunud kuul kutsus Toshiba ettevõtteid üles tegema kiipkaarditootmise vähemusosalusele pakkumisi ning tookord pakuti hinda vahemikus 10-13 miljardit dollarit. Ekspertide hinnangul on ebatõenäoline, et selle hind nüüd palju muutuks.

Müümise põhjusena nähakse Toshiba suuri kaotusi USA tuumaäris ning müügiga loodetakse ettevõtte kehva finantsseisu turugutada. Kuid Bloombergi hinnangul võib müük tähendada hoopis Toshiba kadumist Jaapani börsi esimese järgu aktsiate nimekirjast.

Seni pole Jaapani valitsus müügi kohta arvamust avaldanud, kuid alles möödunud kuul kinnitas Yoshihide Suga, Jaapani juhtiv valitsussekretär, et kiibid, mida kasutatakse ka näiteks nutitelefonides, on „väga oluline“ tehnoloogia ning osa majanduskasvu strateegiast.

Toshiba aktsia on mullu novembrist saadik vabalanguses. Täna ennelõunal tõusis hind kaks protsenti 1,8 euro peale.

Hetkel kuum