Mida teha, kui aktsiaturud langusesse lähevad

07. aprill 2017, 17:15
Aktsiagraafik New Yorgi börsil
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170407/BORS/170409738/AR/0/AR-170409738.jpg

Börsikrahhiga hirmutatakse investoreid juba päris pikka aega. Aktsiastrateeg jagab BusinessInsideris nippe, kuidas oma portfelli suure languse vastu kaitsta.

S&P500 indeksi olukord on Jeffries Equitiesi aktsiastrateegi Sean Darby hinnangul ohtlik. Analüütikute sõnul pole investorid enam nõus kontsernide kõrgemaid reitinguid kinni maksma. Tuleviku suhtes analüütikud aga ühel meelel pole. Bremer Landesbanki analüütik Folker Hellmeyer ütleb näiteks, et DAX on selgelt alahinnatud, samas kui Bank of America räägib juba peagi kätte jõudvast börsikrahhist.

Samas on Darby veendunud, et krahhihirmust hoolimata poleks aktsiaturgudelt väljumine praegu kõige parem otsus, sest S&P fundamentaalnäitajad on head ning pikas perspektiivis on tegu siiski investeeringuga.

Küll soovitab Darby teistsuguseid aktsiaid vaadata. „Investorid peaksid oma portfelli ümber kujundama, rohkem odavamaid nii-öelda teise kategooria aktsiaid ostma, mille puhul võib arvata, et ettevõte üllatab tulevikus positiivselt,“ ütles Darby. Selleks peaks investor aga ettevõtet põhjalikult analüüsima. Kes seda teha ei soovi, võib Darby sõnul ka vastavaid ETFe osta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. April 2017, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing