Mait Kraun • 20. aprill 2017 kell 7:45

Swedbanki hinnasiht LHV aktsiale 9,8 eurot

LHV  Foto: Andras Kralla

Swedbank teatas, et LHV Groupi kvartalitulemused olid head, aga prognoose ei tõstetud, sest investorite kõrged ootused on aktsiahinda sisse arvestatud.

„Meie arvates olid LHV esimese kvartali tulemused üldiselt head,“ kirjutas Swedbank raportis. „Puhaskasum suurenes eelmise kvartaliga võrreldes 0,6 miljoni euro võrra 4,6 miljoni euroni (arvestatud ei ole Leedu kontori kinnipanekuga kaasnenud koondamishüvitisi).“

Swedbank lisas, et LHV puhaskahjum oli 7 protsenti väiksem kui nad ootasid, sest LHV Varahalduse kapitali jaotuse ajastus tähendas, et makse pidi veidi rohkem tasuma.

On ka tähtsamaid teemasid

„Meie hinnangul on tähtsamad aga LHV varade kvaliteet ja laenude kasv. Esimene oli muljetavaldav, sest halbade laenudega seotud kahjud ulatusid esimeses kvartalis vaid 0,1 miljoni euroni. Teise näitaja kasv oli eelmise kvartaliga võrreldes vaid 1,5 protsenti, aga terve turuga võrreldes oli see siiski kahekordne kiirus,“ kirjutas Swedbank raportis. „LHV andis märku, et väljastamata laenud, mille puhul oli sõlming lepitud, kasvasid rekordtasemeni. See on heaks endeks teisele, kolmandale ja neljandale kvartalile.“

Pank lisas, et ootab ka investeeringute nõudluse kasvu, mis peaks laenuturule (ja eriti LHV-le) tuult tiibadesse puhuma.

„Oma prognoose me palju ei muuda. Arvame, et praegune aktsiahind peegeldab tugevaid tulemusi ning kõrgeid ootusi,“ kirjutas Swedbank ja lisas, et aktsia hinnasihiks on 9,80 eurot. Soovitus on "neutraalne".

Täna hommikuse seisuga maksis LHV Groupi aktsia Tallinna börsil 9,53 eurot.

Hetkel kuum