Mait Kraun • 27. aprill 2017 kell 7:25

Samsungi kasum kolme aasta suurim

Samsung Galaxy S8  Foto: epa

Samsungi komponentide äri aitas Lõuna-Korea tehnoloogiagigandil jõuda viimase kolme aasta suurima kasumini, vahendab MarketWatch.

Investorite tähelepanu on aga eelkõige sellel, kuidas võtavad tarbijad vastu Samsungi uue nutitelefoni. Eelmisel aastal oli ettevõte sunnitud telefone tagasi kutsuma, sest need süttisid põlema.

Samsung, mis on käibe poolest maailma suurim nutitelefonide tootja, teatas, et selle aasta esimese kvartali puhaskasum tõusis 7,68 triljoni Lõuna-Korea vonini (6,8 miljardit dollarit). Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas kasum lausa 46 protsenti. Ettevõtte aktsia reageeris 2,43protsendilise tõusuga.

Käive kasvas veidi ja jõudis 50,55 triljoni vonini. Tegevuskasum suurenes 48 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes) 9,9 triljoni vonini.

Samsungi pooljuhtide ja paindlike ekraanipaneelide järele on suur nõudlus – isegi Apple ostab neid. See on parandanud ettevõtte majandustulemusi, mis võimaldab eelmise aasta Galaxy Note 7 fiasko paremini üle elada. Probleeme põhjustas ülekuumenevad akud, mille tõttu süttisid telefonid põlema.

Hetkel kuum