Liina Laks • 6. juuni 2017 kell 9:30

Saksamaa tänavu suurim IPO tuleb toidukullerilt

Foto: Reuters/Scanpix

Berliini toidukuller Delivery Hero plaanib järgnevate kuude jooksul Frankfurdi börsile minna.

Rootslasest ettevõtte rajaja ning juhi Niklas Östbergi viimase aja strateegia on olnud selgelt korraliku IPO suunas ning toidukullerifirma turuväärtust hindab uudisteagentuur Bloomberg neljale miljardile eurole. Eelmisel kuul andis ettevõttele ligi 400miljonilise rahasüsti Lõuna-Aafrika interneti-ja meediagrupp Naspers. Bloombergi andmetel plaanib ettevõte poole miljardi euro suurust IPOt, mis oleks tänavu teadaolevalt Frankfurdi börsi suurim.

Seda edulugu vajab nii Saksamaa börs, mis on tükk aega IPO-näljas olnud kui ka Delivery Hero taga olev riskikapitaliettevõte Rocket Internet. Esimese jaoks oleks tegu tänavu aasta suurima IPOga. Rocket Internet saab aga näidata investoritele, et tal on portfellis veel häid ettevõtteid. Viimati viis Rocket Internet idufirma edukalt börsile 2014. aastal, kui viis börsile epoe Zalando. Kuid RI enda aktsia on kahe ja poole aastaga ehk alates tema enda IPOst kaotanud umbes poole oma väärtusest.

Frankfurdi börsile plaanib sel suvel minna ka 95miljonilist IPOt sihtiv restoranikett Vapiano.

Hetkel kuum