Mida arvavad tuntud finantsblogijad bitcoinist?

Bitcoin  Foto: Bloomberg
Artur Erik Lindmaa • 25. juuli 2017 kell 11:45

Tuntud finantsblogijad avaldasid MarketWatchile oma seisukohad krüptoraha suhtes.

Kui valuuta liigub 15% päevas, siis see pole valuuta.

Tuntud blogija ja investeerimisnõustaja Josh Brown teatas eelmisel nädalal, et soetas omale elu esimesed bitcoinid. MarketWatchile antud intervjuus ütles Brown, et isegi kui investeering ebaõnnestub, õpib ta sellest midagi väärtuslikku. Finantsblogija sõnul on ta liiga uudishimulik, et kogu bitcoini-möllu lihtsalt kõrvalt vaadata.

Teised finantsblogijad ja nõustajad on erineval arvamusel. Dana Lyons (Lyons Fund Managementist) ei saa aru, miks krüptoraha hinnatakse. Ta rõhutas Warren Buffetti soovitust, et ei ole mõtet investeerida asjadesse, millest aru ei saada. Dana sõnul püsib veel oht, et kogu süsteem kukub kokku. Enne süsteemi kaljukindlaks muutmist ei kavatse ta oma raha krüptorahale kulutada. 

Endine Lehman Brothersi kaupleja Jare Dillian on samuti ettevaatlik, kirjutab MarketWatch, veel hoiab bitcoinist eemale The Wolf Streeti blogija Wolf Richter. Tema arvates pole bitcoinil kindlat alust ja ainus lootus on see, et keegi entusiastlikum ostab sinult kõrgema hinnaga bitcoini.

See ei välista Richteri sõnul võimalust krüptorahaga kasumit teenida. Tema arvates on tegemist maaniaga, kus loogilised piirid ei kehti – tänu sellele on investoril võimalik teenida palju raha, kui osata õigel ajal välja astuda. Vaatamata sellele Diller ise sellest mängust osa võtta ei taha. 

Eddy Elfenbein ütles, et ostaks bitcoini lõbusa panustamise tõttu, kuid lisas, et kui valuuta liigub 15% päevas, siis see pole valuuta.

Hetkel kuum