• Jaga lugu:

  Põhja-Korea viis Aasia börsid langusesse

  Foto: Scanpix/Reuters

  Aasia börsid alustasid kauplemisnädalat languses.

  Põhja-Korea tuumapommi katsetus ja USA ähvardused sõjalise rünnakuga vastata sundisid investoreid varadele varju otsima – jeen tugevnes, kulla ja USA võlakirjafutuuride hind tõusis.
  MSCI Asia Pacific Index oli liikumas suurima languse suunas augusti algusest, mil USA presidendi Donald Trumpi ähvardus Põhja-Koreale „tule ja raevuga“ vastata rahvusvahelist olukorda järsult pingestas. Suurimas languses olid Tokyo ja Souli börsid. Jeen ja Šveitsi frank tugevnesid. USAs on täna Tööpüha.
  Jaapani Topix index langes 1,2%, Lõuna-Korea Kospi index oli 0,8% ning S&P 200 index Sydneys oli 0,3% languses, vahendab Bloomberg. Hongkongi Hang Sengi indeks langes 0,5%. MSCI Asia Pacific Index langes 0,5%, mis on lähedal suurimale langusele 11. augustist.
  Vastupidises suunas liikusid Hiina Shanghai ja Shenzheni börsid, mis kerkisid vastavalt 0,2 ja 0,5%.
  Jaapani jeen tugevnes 0,4% 109,79 jeenile dollarist. Šveitsi frank tugevnes 4%. Euro tugevnes USA dollari suhtes 0,2% 1,1882 dollarile.
  Kulla hind kerkis 0,8% 1335,03 dollarile untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.