• Jaga lugu:

  Nafta hind tõuseb robinal

  Foto: EPA

  Nafta jaoks on see kvartal kujunemas parimaks kolmandaks kvartaliks 13 aasta jooksul, kirjutab Reuters.

  Täna on WTI toornafta kallinenud 1,2 protsenti, 50,07 dollarini barrelist. Brent on lisanud 1protsendi ning barrel maksab 55,67 dollarit. Nimelt teatas Iraagi naftaminister, et OPEC ja selle partnerid kaaluvad tootmiskärbete suurendamist või ajalist pikendamist, millega loodetakse ülepakkumine turult eemaldada.
  Nafta hind on kolmandas kvartalis kallinenud 15,5 protsenti. Kui tõus jääb püsima, siis on nafta jaoks tegemist parima kolmanda kvartaliga alates 2004. aastast.
  „Makromajanduse näitajate paranemine peaks järgnevate kvartalite jooksul nõudlust tõstma. Kui OPEC jääb tootmiskärbete strateegiale truuks, siis hakkavad hinnad tõusma,“ teatas ANZ Research klientidele saadetud kirjas. „Me prognoosime, et nafta püüab selle aasta lõpuks tänavusi uusi tippe.“
  Mõned OPECi liikmed arvavad, et tootmiskärbete lepet peaks pikendama kolme või nelja kuu võrra, teised tahavad jätkata 2018. aasta lõpuni. Näiteks Iraak ja Ecuador pooldavad aga tootmiskärbete mahulist suurendamist.
  Paljud analüütikud ei ole aga kindlad, et OPEC suudab turgu märkimisväärselt mõjutada. „Ma ei näe, et turg muutuks kitsamaks, kui OPEC just järgmisel aastal tootmiskärpeid ei laienda,“ ütles Commerzbanki strateeg Carsten Fritsch.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Neste aktsia sööstis tulemuste peale langusse
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.